040-450202 kontakt@notvab.se

Design för hållbar matförsörjning

Vad är egentligen en skogsträdgård och hur går jag till väga för att designa en? Hur kan jag använda skogsträdgårdsdesignen i ett hållbart matförsörjningssystem, hemma och i samhället?

I den här kursen får du lära dig mer om vad en skogsträdgård är, de olika funktionerna i skogsträdgården och hur du går tillväga för att designa en skogsträdgård. Med utgångspunkt i designen till ecotopias skogsträdgård blandas teori med praktiska designövningar för att du ska få konkreta verktyg att skapa på egen hand efter kursen. Du lär dig hur du kan placera växter för att näringsbalansen i jorden ska bli bra, hur du designar för att gynna insekterna och hur du gör en grunddesign utifrån behoven på den specifika platsen. För att med enkla verktyg kunna skapa en vacker och spännande miljö får du också idéer kring hur du kan jobba med färg och form och hur du kan tänka kring växtval och placering för att trivas i trädgården. Oavsett om du vill använda kunskaperna i din villaträdgård, designa en skogsträdgård för självhushållning eller vi l l designa in ekosystemtjänster i din stora produktion bjuder denna kurs på värdefull kunskap.

Välkomna!

Kursledare: Hanna Jönsson, skogsträdgårdsdesigner

När: Lördag den 8 april (kl 10-18) och söndag den 9 april 2017 (kl 10-16)

Plats: Ecotopia på Österlen

Kurskostnad (inkl 25% moms) vegetariska måltider och fika: 1700:-

Anmälan & mer information: www.ecotopia.se eller ring 0703 330 814.