Naturkonstverk belyses på Östra Sorgenfri!

Naturkonstverken

Natur & Trädgårdsvård har upprättat nio Naturkonstverk som ökar den biologiska mångfalden på tre gårdar i området Östra Sorgenfri. En av de grundläggande principerna inom permakultur är att utnyttja de resurser man har både materiellt samt deltagarnas egna kunskaper och färdigheter. Det är dessa resurser som har legat till grund till Naturkonstverken tillsammans med naturen som läromästare. Det som har skapats är ekosystem runt äpple och hassel, en sexton meters lång biodiversitetshäck, en urgröpt och fylld holkstock för diverse fridlysta småkryp, svampodling, en sandbädd, ett stenrös och insektsskulpturer för vilda bin och andra insekter, humlebon och
biodiversitetslådorna ¨Bug in Box¨.

Malmös nya ljusarrangemang Stadens ljus

Sorgenfri vill med hjälp av ljus visa upp de kvaliteter som finns i Östra Sorgenfri. Arrangemanget pågår mellan den 10–19 februari 2017 och förberedelserna är redan i full gång.

Förutom att rikta uppmärksamheten mot Sorgenfri vill gatukontoret tillsammans med fastighetsägarna skapa ett arrangemang som är inspirerande och attraktivt för alla Malmöbor. Fokus ligger på att skapa hållbara, energisnåla och miljömedvetna ljuslösningar

Precis som till Stadens Ljus:Rosengård 2010 är det nu ett samarbete med fastighetsägare och näringsidkare i området 2ibaa5l buy sildenafil citrate 100mg. MKB kommer att vara en partner i årets arrangemang och kommer bland annat att stå för ett antal konstinstallationer.

Till ”Stadens ljus: Sorgenfri” kommer Malmö stads egna ljusdesigners stå för stora delar av ljussättningen men med hjälp av både konstnärer och andra ljusdesigners.

Informationsplats och utgångspunkt för guidade turer kommer att vara Arildsplan – Spånehusvägen 60.

Förutom att ”Stadens ljus: Sorgenfri” kommer innehålla 5-6 permanenta ljussättningar och 10 tillfälliga installationer har Malmö Stad även rustat upp den befintliga belysningen längs alla gator i området. Guidade turer hålls varje hel timme kl. 17-20 från Rehab, Spånehusvägen 83 där kan du också hämta karta och program om du vill utforska området på egen hand.

Stadens ljus: Sorgenfri är en del av EU-projektet Lighting Metropolis som finansieras av Interreg ÖKS, region Hovedstaden och region Skåne.

Välkomna till Östra Sorgenfri för att njuta av Ljus & Naturkonst!